Fanal Het | Jan Bayó

Fanal Het

Posted on 3 gener 2013

 

Apareix una primera idea de crear una balissa més que decorativa. Un híbrid
entre balissa i fanal, que s’allunya dels bolets lluminosos. Amb una alçada
de 1’5 m i una secció de diàmetre 168mm, unes lames que direccionen la
llum il·luminen el camp visual del vianant, i a la seva esquena, es marca una
llum més difusa a través d’unes perforacions circulars.

La idea agafa força al incorporar aquest element billuminos en un bàcul.
Convertint així el propi tub, fins ara utilitzat simplement com a suport, en
part funcional, en llum.

Un tub de 168mm de diàmetre i una alçada variable (de 6 a 10m) retalla
unes zones concretes per a convertir-les en sortidors de llum.
La columna esdevé lluminària, fuig de segons elements adjacents,
simplement retalla finestres per il·luminar els camins. Una finestra òptima
pel passejant i una altra pel conductor.

Ganadora del Premio ADI-FAD 2003. Incorpora dos puntos de luz en el mismo fuste. Permite iluminar calzada y acera sin verse afectada por la sombra de los árboles. Como rediseño, presentamos como alternativa y novedad la nueva luminaria con LEDs.

fanalhBIG-0 fanalhBIG-2

fanalhBIG-3

 

productor | Roura Iluminació
design | Arquitectura produccions

Be the first to leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Copyright © 2019 Jan Bayó Soler - Barcelona 2013 Powered by Shaken Grid Premium

Online Drugstorepurchase nolvadexFree shipping,delivery bentylDiscount 10%